Midsummer Fire Festival

29.06.2011 04:04

Kromě žonglování ze zapálenou pochodní si užijete i nějaké to PvP. Buď při ochraně ohňů v hlavních městech, anebo při utíkání před naštvanou druhou stranou, které jste právě zkazili opékaní buřtů. Tento event je také důležitý na achievement What A Long, Strange Trip It’s Been, za kterého je fialový protodrak. Ale teď už se podívejme co všechno se dá dělat o tomto eventu.

 

Základní informace

  • Za plnění úkolů získáváte Burning Blossom, které slouží jako platidlo. Zároveň mohou zapálit uhašený oheň a tím získáte buff na 60 minut.
  • U každého ohně najdete takovou velkou tyč (ribbon pole) na kterou když kliknete tak se k ní „připojíte“ energetickým kabelem a po chvilce se začnete i točit. Postupně vám začne naskakovat buff, který vylepší získávání zkušenosti o 10% ze zabitých nepřátel.

 

Achievementy

The Flame Warden/The Flame Keeper

Takto se jmenuje kompletní achievement za který obdržíte 50 bodů. Je podmínkou na už zmiňovaného protodraka.

Burning Hot Pole Dance

Na získání tohoto achievementu se musíte točit kolem ribbon pole po dobu 60 sekund a přitom na sobě musíte mít 3 kusy midsummer fire festival oblečení (Mantle of the Fire Festival, Vestment of Summer a Sandals of Summer).  Dohromady vás budou stát 400 Burning Blossom.

Desecration of the Horde

Úkolem je uhasit ohně hordy. Stačí přijít k jejich táboru a kliknout na oheň. Probíhá to jako odevzdání questu. V některých lokacích je to celkem o hubu, takže noční hodiny a PvP skill to jistí. Obdobný achievement má i Horda.

Tento achievement je složen ze 3 podachievementů a to:

  • Extinguishing Kalimdor (uhasit všechny ohně Hordy na Kalimdoru)
  • Extinguishing Eastern Kingdoms (uhasit všechny ohně Hordy v Eastern Kingdoms)
  • Extinguishing Outland (uhasit všechny ohně Hordy v Outlandu)

Tábory nebrání žádné agresivní NPC a pokud tam nejsou PvP chtiví hráči neměl by s tímto achievementem být problém. Oheň před uhašením nemusí hořet. Takže jde quest dělat ve skupince, kdy se na něm hráči vystřídají.

The Fires of Azeroth

Tento achievement je podobný jako předchozí až na to, že si máte pokecat s NPC v každém spřáteleném táboře. Je složen také ze 3 podachievementů.

  • Flame Warden of Eastern Kingdoms
  • Flame Warden of Kalimdor
  • Flame Warden of Outland

King of the Fire Festival

Na splnění tohoto achievementu potřebujete udělat quest A Thief’s Reward. Úkolem je ukrást oheň z hlavních měst protistrany.

Ice the Frost Lord

Tento achievement je jednoduchý. Stačí se pomocí dungeon finderu přihlásit na nového bose Lord Ahune a zabít ho. Informace o boji s ním najdete dále.

Torch Juggler

Na tento achievement budete potřebovat nejméně 10 Juggling Torch. 5 jich stojí 5 Burning Blossom. Pak si najděte nějaké klidné místo v Dalaranu a začněte žonglovat. Pochodně si dejte místo nějakého kouzla třeba na klávesu 1. Poté si natočte kameru seshora. Pak stačí klikat jedna a myší mířit pod sebe. Během 15 vteřin musíte ve vzduchu protočit 40 pochodní. Stačí menší lag a nepovede se to. Takže doporučuju snížit grafiku na minimum a zkusit to v nějakou méně rušnou hodinku.

Event boss Lord Ahune

Tento boss není moc silný a neměl by vám dělat žádné větší potíže.V první fázi na vás posílá addy. Je to jeden kamenný elementál a hlady vodních. Kamenný elementál má 100K životů a dává AOE damage. Takže jej to chce určitě sundat co nejdříve. Vodní elementálové mají jen pár životů a dokáže je hromadně odsolovat tank. Ten tankuje pouze addy. Boss dostává snížený damage. V druhé fázi se boss promění do krystalu a neútočí. Už dostává normální damage a neměl by být problém jej sundat.

Osvědčila se taktika melee DPS + tank zabíjí addy a ranged DPS jdou celou dobu do bose. Sice dostává snížený damage, ale jakmile se promění do krystalu tak by měl být na půlce se životama. Následně jej snadno dorazíte.

Pokud jste jej ten den zabili poprvé tak dostanete pytlík v němž kromě 2 Emblem of frost můžete najít ještě peta, nahrdelník nebo iLevel 232 hůl, která není do začátku až tak špatná. Kromě toho má boss i vlastní drop. Kromě velké sněhové koule můžete najít i jeden z 5ti pláštíků s iLevel 232. Sice většina čerstvých 80tek používá PvP pláštík, ale pokud si nechcete špinit výbavu resiliencí tak si určitě vyberete. Mimochodem padá tam super tankovací pláštík, za který jen tak nenajdete náhradu.

Jako první drop z něj navíc vypadne Shards of Ahune, která aktivuje quest, jež se dá odevzdat kousek hned na začátku. Odměnou je kromě několika Burning Blossom ještě jeden ze 2 rare tabardů.

Další informace

Při tomto eventu se za 350 Burning Blossom dá koupit pet Captured Flame, který vypadá jako malý ohnivý elementál. Dalším petem k tomuto eventu je Ice Chip, který padá z event bosse, respektive z pytlíku za jeho první zabití v daný den.

—————

Zpět